Γιωργος Κελεγκουριδης

Ένας χώρος ψυχολογικής υποστήριξης, εκπαίδευσης, μάθησης, δημιουργίας και ανάπτυξης.

Ο Γιώργος Κελεγκουρίδης είναι κοινωνικός λειτουργός, M.Sc. και εκπαιδευόμενος συστημικός ψυχοθεραπευτής.

Εργάζεται από το 2016 ως κοινωνικός λειτουργός σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ευπαθών ομάδων, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο και οι άστεγοι.Οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνταν σε είτε πλαίσια κοινωνικής υπηρεσίας, είτε παρεμβάσεις στον δρόμο ( streetwork), είτε σε προγράμματα ψυχοεκπαίδευσης.  Την παρούσα φάση, εργάζεται στην Ασφαλή Ζώνη Βέροιας της Terre des Hommes Hellas ως Χειριστής υποθέσεων – Κοινωνικός Λειτουργός.

Αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του πρώνη Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών ( τώρα Πανεπιστήμιο Πατρών) το 2014. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ψυχικής Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Λάρισα. Την παρούσα φάση ειδικεύεται στην Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας ( ΚΕ.Σ.ΜΕ.Θ.) Θεσσαλονίκης.

Έχει συνεργαστεί με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε Χίο, Πάτρα και Θεσσαλονίκη όπως, η Μετάδραση, η PRAKSIS, η Άρσις και η Terre des Hommes Hellas. Εκτός από την επαγγελματική του εμπειρία, έχει συνεργαστεί εθελοντικά με φορείς για την ψυχική υγεία όπως ο ΣΟΨΥ Πατρών και την ειδική αγωγή ( Μαχητές Πάτρας).